Головна » 2010 » Серпень » 16 » Міфи про звикання до косметичних засобів
Міфи про звикання до косметичних засобів
05:11


Дивно, але за всю більш ніж 22 - літню лікарську практику жодног разу не зустрічала пацієнта, що звик до косметики. Дотепер не розумію - де народжуються ці страшилки про різко постаріле личко с моторошними зморшками, що виникли після того, як закінчився супер-пупер дорогий крем або про загублений юнацький овал відразу після скасування крему від зморшок.

Щоб розібратися в настільки заплутаному питанні, для початку варто визначитися з термінами й поняттями. І тоді все встане на свої місця.

Різні автори вкладають різний зміст у термін звикання до косметики - все залежить від ступеня компетентності, фантазії автора, що придумав конкретну історію.

Міф перший - Звикання до косметики.

Неправда про звикання (найпоширеніші висловлювання)
- "шкіра звикає до косметики й перестає на неї реагувати";
- "шкіра підсаджується на косметику як на допінг і якщо косметику припинити використовуватии, то старіння йде дуже стрімко";
- "косметику варто міняти кожні 2 тижні/1 місяць/2 місяці (терміни змінюють залежно від фантазії авторів), інакше виникне звикання";

Правда про звикання до косметики.

   1. Звикання (або синдрому скасування) до косметики не існує.
   2. Синдром скасування - це медичний термін, яким описують погіршення стану пацієнта й появу нових симптомів хвороби після скасування прийому деяких ліків. Дуже серйозних ліків, зауважте!
Це, насамперед, анаболічні, стероїдні гормони, гормони щитовидної та підшлункової залоз, психотропні препарати, антидепресанти, транквілізатори, наркотичні знеболюючі препарати та ін. Нікотин і алкоголь теж викликають стан абстиненції (скасування).
Приміром, атлет, що вирішив набрати м'язову масу за допомогою прийому анаболіків, дуже швидко побачить регрес атлетичного тіла у випадку їх скасування.
   3. Синдром скасування після використання активного засобу від зморшок трохи перебільшений.
Біологічно активні стимулюючі добавки, дозволені для використання в рецептурах косметичних засобів не настільки активні й не належать до фармацевтичних засобів (не є ліками). Гормони і зовсім заборонені для застосування в косметиці. Різко помолодіти (років на 20), як і різко постаріти за допомогою найкращого крему не вдасться.
   4. Якщо конкретний крем/лінія засобів вам підходить, шкіра виглядає здоровою й доглянутою, то і необхідності міняти косметику просто так, заради факту заміни - немає. Хоча ніхто не забороняє спробувати новий крем.
  5. Косметику міняють, якщо виникла необхідність вирішити конкретну проблему. Роблять це в міру виникнення проблеми. Скажімо, узимку шкіра стала сухою і лущиться або після пляжного сезону виникли пігментні плями й т.д.
   6. Це нормально, коли через 2-3 місяці ефективність препарату трохи знижується. Точніше, наступає ефект фізіологічної кумуляції, та сама точка рівноваги, коли досягнуто максимальний ефект. Нескінченно накопичувати вологу, стимулювати синтез колагену, активувати обмін у клітинах категорично неможливо. Реально є можливість підтримати шкіру у тому самому стані рівноваги за допомогою косметичних засобів.
  7. Рекомендації із заміни косметики часто обумовлені тим, що різні препарати ту саму проблему вирішують різними способами. Наприклад, розгладжувати зморшки можна шляхом активізації синтезу колагену, або прискоренням обміну клітин епідермісу, або впливом на фактор росту шкіри та ін. Тому в косметичці може виявитися кілька кремів і все від зморшок, але з різними активними додатками - один регенерує, інший живить, третій зволожує, четвертий забезпечує ліфтинг...
  8. Часто виникає помилкове відчуття, що шкіра гірше виглядає після скасування препарату. Що й зрозуміло. Доглядали, доглядали за шкірою, а потім перестали. От вона й втратила деяку свіжість. Хоча шкіра буде гірше виглядати не тому, що скасували конкретний крем. Причин тому може бути безліч - стреси, хвороби, втома, безсоння, погана екологія, сигаретний дим, збої в роботі кишечника й т.д. Шкіра, як вам відомо - дзеркало організму, що відбиває всі внутрішні неприємності.
  9. Жоден засіб для догляду за шкірою не можна запрограмувати на все життя. У найгіршому випадку, неправильно вжитий крем дезорієнтує клітини шкіри, внесе сум'яття в їхню життєдіяльність. Скажемо, якщо вам немає 25 років, а ви вирішили використати мамин крем від зморшок із суперактивними інгредієнтами, то клітини шкіри можуть розгубитися. Їх і так підгодовують енергодопінгом, навіщо напружуватися й працювати?
  10. Що б уникнути казусів з неправильно підібраним кремом, варто чітко враховувати вік, визначати правильно проблему й мати на увазі свій тип шкіри.

Міф другий - "звикання до кисню".

  Неправда про звикання (найпоширеніші висловлювання)
  - "При використанні кисневої косметики шкіра швидко звикає й не реагує на іншу косметику"
  - "Кисень дуже небезпечний як джерело вільних радикалів"
  - "Кисневу косметику безглуздо використовувати, оскільки кисень у шкіру не проникає"

Правда про звикання до кисневої косметики.

  1. До Кисню звикнути не можна, оскільки ми, Homo Sapiens,належимо до аеробного виду. Тобто, все наше життя можливе тільки в присутності кисню. Так само як не можна звикнути до вітамінів, білків, вуглеводів, мікроелементів, без яких організм існувати не може, оскільки в тканинах постійно виникає так званий структурний метаболізм - постійне відновлення тканин.
  2. Ну, наприклад, спробуйте виключити з раціону білки. Через два тижні виявите набряки на руках і ногах, потім почне розвиватися м'язова дистрофія, ну а потім загрожує страшна хвороба Квашиоркор.
  3. Радикали. У повітрі кисень перебуває у вигляді молекули О2, що складаються із двох атомів, молекула ця стійка, щоб розкласти її на атоми необхідні енергія і наявність специфічних умов. Саме цей молекулярний кисень із повітря розчиняється в частках мікроемульсій. Атомарний кисень О+ може утворюватися в результаті деяких хімічних реакцій, наприклад, при розкладанні перекису водню або в мітохондріях у процесі роботи "дихального" ланцюга й синтезу АТФ. От він і є окислювачем - вільним радикалом. Атомарний кисень довго існувати не може, занадто активний, так і прагне що-небудь окислити.
  Для боротьби з вільними радикалами в нашому організмі існує потужна захисна антиоксидантная система, що ретельно контролює концентрацію вільних радикалів і миттєво знищує зайві радикали.
  Тепер зрозуміло, що киснева косметика, яка транспортує молекулярний кисень, ніяк не може стати джерелом вільних радикалів (докладніше про вільних радикали у статті "кисневі протиріччя").
  4. Кисень у шкіру проникає - це приблизно 2-5% від усього об'єму кисню, оскільки одна з основних 5-ти функцій шкіри - дихальна.
  5. Крем з перфторвуглеводнями реально підвищує на 10 -55% вміст кисню в шкірі. Ми це показали експериментально, на добровольцях. 25 жінок у віці від 25 до 55 років застосовували препарати з Аквафтемом 30% і 10% протягом 2 місяців строго за схемою.
  Виміри робили щотижня й місяць після припинення застосування, одержали наступні результати:
- Мінімально діюча концентрація Аквафтему 0,5%
- Ефект насичення киснем спостерігається тільки тоді, коли вихідний вміст його в шкірі був нижче норми
- Чим нижчі вихідні показники вмісту кисню, тим вище ефект навіть при малих концентраціях Аквафтему.
- Ефект досягав максимуму через місяць після початку використання й зберігався через місяць після скасування
-Поліпшуються загальні фізіологічні показники - вміст вологи, рН, колір лиця, глибина зморшок і інше
Використання косметики з Аквафтемом доводить:
- Відсутність звикання
- Відсутність стимулюючої дії на шкіру
- Працює як метаболіний регулятор
- Працює тільки тоді, коли є проблема. При відсутності проблеми не збільшує безконтрольно оксигенацію (насичення) шкіри
  6. Кисень не належить до стимуляторів. Це регуляторна молекула. Він "увімкнеться" у роботу тільки тоді, коли існує реальний недолік. І засвоїться він тільки в тій кількості, якої реально не буде вистачати для нормальної життєдіяльності організму.
7. Кисень - це один із ключових елементів, що необхідний для підтримки клітинної енергетики в досить активному стані

Римма Корнєєва,
кандидат медичних наук,
керівник Центру
наукових розробок Faberlic

Переглядів: 1844 | Додав: Wolfer37] | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Реклама


Наше опитування

Як часто ви буваєте в косметичних салонах?
Всього відповідей: 96

Статистика

Copyright MyCorp © 2024 |